سعادت ساریخانی

سعادت ساریخانی

مرتبه علمی : دانشیار
  • مشاور بنیاد ملی نخبگان (بنیاد نخیگان استان البرز)
  • عضو هیات اندیشه ورز نخبگانی تاب آوری محیط زیست، مدیریت سرزمین و پسماند
دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی / دانشکده ابوریحان (فناوری کشاورزی) / گروه باغبانی / دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی / دانشکده ابوریحان (فناوری کشاورزی)
شماره تماس : 36041089
اتاق : 212
فایل رزومه :   دانلود
Scopus
  • 1100 ارجاعات
  • 18 h-Index
تا تاریخ : ۱۴۰۴/۰۹/۱۰
Google Scholar
  • 1852 ارجاعات
  • 22 h-Index
تا تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۲۱

جمعیت جهان بویژه جمعیت کشورهای در حال توسعه با روند چشمگیری رو به افزایش بوده و تأمین غذای مورد نیاز به مرور زمان به یک تهدید جدی تبدیل می‌شود. افزایش جمعیت، تغییرات اقلیمی، گسترش زندگی شهری و صنعتی شدن، در کنار جنگل¬زدایی از چالش¬های اساسی زندگی مدرن محسوب می‌شوند. از اینرو به ناچار باید سراغ روش¬های پایدار (بهبود ژنتیکی) برای غلبه بر این چالش¬ها و تامین غذا رفت. در این راستا بهره­برداری از منابع ژنتیکی گیاهی به­منظور مقابله با این چالش ها اهمیت بسزایی دارد. امروزه بهنژادگران گیاهی نمی‌توانند تنها با تکیه بر روش‌های سنتی به پایداری در تأمین غذای بشر برسند. با توسعه تکنولوژی­های جدید بویژه زیست فناوری امکان تسریع برنامه¬های اصلاحی میسر شده است. این موضوع در خصوص درختان میوه که دوره اصلاحی بسیار طولانی دارند، از اهمیت دو چندانی برخوردار است. زیست فناوری با همراهی سایر علوم از جنبه­های مختلف به کمک علوم کشاورزی آمده است تا بر مشکلات فعلی امنیت غذایی به صورت پایدار غلبه نماید.