| جمعیت جهان بویژه جمعیت کشورهای در حال توسعه با روند چشمگیری رو به افزایش بوده و تأمین غذای مورد نیاز به مرور زمان به یک تهدید جدی تبدیل میشود. افزایش جمعیت، تغییرات اقلیمی، گسترش زندگی شهری و صنعتی شدن، در کنار جنگل¬زدایی از چالش¬های اساسی زندگی مدرن محسوب میشوند. از اینرو به ناچار باید سراغ روش¬های پایدار (بهبود ژنتیکی) برای غلبه بر این چالش¬ها و تامین غذا رفت. در این راستا بهرهبرداری از منابع ژنتیکی گیاهی بهمنظور مقابله با این چالش ها اهمیت بسزایی دارد. امروزه بهنژادگران گیاهی نمیتوانند تنها با تکیه بر روشهای سنتی به پایداری در تأمین غذای بشر برسند. با توسعه تکنولوژیهای جدید بویژه زیست فناوری امکان تسریع برنامه¬های اصلاحی میسر شده است. این موضوع در خصوص درختان میوه که دوره اصلاحی بسیار طولانی دارند، از اهمیت دو چندانی برخوردار است. زیست فناوری با همراهی سایر علوم از جنبههای مختلف به کمک علوم کشاورزی آمده است تا بر مشکلات فعلی امنیت غذایی به صورت پایدار غلبه نماید. |